Algemene regels

 1. De trainingen beginnen stipt op de aangegeven uren. We vragen de leden om 10 minuten voor aanvang aanwezig te zijn en de hond nog eens zijn behoefte te laten doen op de speciale plaszone of de omliggende terreinen, niet op het trottoir van de club of de buren!

 2. Kom je toch wat laat… alle begrip daarvoor! Op het geschikte moment verleent de trainer u de toegang tot het terrein, en schuif je aan voor de volgende oefening. Wie meer dan 15’ te laat komt kan niet deelnemen aan de training!

 3. Op het terrein gebruiken we enkel een leiband die voldoet aan de normen van onze club. Deze kan desgewenst in de club worden aangeschaft. Leibanden of halsbanden die de hond kunnen verwonden zijn uiteraard verboden.

 4. Trainen zonder leiband gebeurt enkel met toestemming van de trainer. De trainer bepaalt wat er gebeurt op het veld. Oefeningen hernemen kan hinderlijk zijn voor andere honden en gebeurt bijgevolg enkel op advies van de trainer en op de aangeduide plaats.

 5. Doet de hond zijn behoefte op het terrein… het kan gebeuren. Gebruik een zelf meegebracht “poepzakje” en ruim alles zelf op. Wil zo vriendelijk om alles in de daartoe bestemde afvalemmer te deponeren en na de training € 0.50 in het daartoe bestemde spaarpotje te doen. Wees hierin sportief en doe niet alsof je neus bloedt, zelfs de hevigste hondensporter trapt niet graag in een hondendrol!!

 6. Agressief gedrag van de hondensporter tegenover zijn hond, een ander clublid, trainer of eventueel wedstrijdpersoneel wordt niet getolereerd en leidt zonder twijfel tot onmiddellijke ontzegging van de terreinen, eventueel zelfs definitief.

 7. Loopse teefjes zijn niet toegelaten op de terreinen tot 1 week na de loopsheid, dit omdat ze de mannetjeshonden kunnen hinderen. Zie het als een vakantieperiode voor uw hond en uzelf.

 8. Zieke of onverzorgde honden worden niet toegelaten tot de terreinen.

 9. De trainer behoudt zich het recht voor trainingen op te schorten of een “werkwandeling” te organiseren. Dit vooral tijdens de winterperiode of bij te lange regenperiode om de terreinen in goede staat te houden.

 10. Buiten de trainingsuren zijn de terreinen niet toegankelijk, tenzij met toestemming van trainers of bestuursleden.

 11. Alle trainers en bestuursleden staan open voor uw inbreng, opmerkingen, voorstellen… aarzel niet deze mensen aan te spreken, ze hebben het beste met u voor. Er kan ook gebruik gemaakt worden van de ideeënbus, deze bevindt zich onder het afdak aan de achterkant van de kantine.

 12. Om te voldoen aan de Belgische wetgeving hoort uw hond “gechipt” of “getatoeëerd” te zijn. Een bewijs hiervan dient samen met het inentingsboekje te worden voorgelegd bij inschrijving.

 13. Verzekering: Onze club aanvaardt de verzekeringspolis van de N.V.B.K. en onze leden zullen via deze polis worden verzekerd.