Lesuren gehoorzaamheid

Donderdag   Zondag  
Pups 18u30-19u   Pups 9u30-10u
Nieuwelingen 19u15-20u   Nieuwelingen 10u15-11u
Beginners 19u15-20u   Beginners 10u15-11u
Gevorderden 20u15-21u   Gevorderden 11u15-12u
Ereklasse 20u15-21u   Ereklasse 11u15-12u

 

Lesuren ringsport

Dinsdag   Zaterdag  
18u30 tot einde   13u tot einde  

 

De verschillende groepen

In onze club worden de honden ingedeeld in verschillende lesgroepen, afhankelijk van de leeftijd en de vorderingen van de hond. We oefenen in volgende groepen:

Pups

In de eerste plaats wordt hier aangeleerd hoe de geleider met zijn hond kan omgaan, en hoe hij zich in bepaalde situaties kan opstellen tegenover zijn hond. Hier wordt ook heel veel aandacht besteedt aan het volgen aan de leiband. Kleine hindernissen nemen, de houdingen (zitten, liggen en recht), de hond gewend maken aan vreemde geluiden en het oproepen van de hond, worden in deze groep aangeleerd. Dit alles op een zeer speelse maar correcte manier.

Nieuwelingen

In deze groep vestigen we bijzonder aandacht aan de opvoeding van de hond. We kijken hoe de hond zich gedraagt tegenover zijn geleider en hoe hij reageert op verschillende situaties. Aan de hand van deze observatie stellen we een passend trainingsschema op zodanig dat hij vlot kan aansluiten bij de volgende groep.

Beginners

Hier wordt meer nadruk gelegd op het correct omgaan met de hond en het speelse wordt langzaam afgebouwd. Weigeren lokaas, het oproepen van de hond over een toestel, het achterlaten in de houding zit, het apporteren en 1 minuut liggen worden in deze groep aangeleerd.

Gevorderden

Nieuwe oefening in deze groep is het terugzenden naar plaats. De afstand en/of tijdsduur van verscheidene oefeningen wordt vergroot. Ook het oproepen van de hond wordt hier aangeleerd.